Connect with us

TIKITAKA.gr

Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση απεγκλωβισμού του αστυνομικού μετά την κατάρρευση του κτιρίου στο Πασαλιμάνι

STORIES

Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση απεγκλωβισμού του αστυνομικού μετά την κατάρρευση του κτιρίου στο Πασαλιμάνι

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται η οικογένεια και οι φίλοι του 31χρονου αστυνομικού που έχασε τη ζωή του μετά την κατάρρευση του κτιρίου στο Πασαλιμάνι, στο κέντρο του Πειραιά.

Βίντεο ντοκουμέντο που έρχεται στο φως από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζει τις στιγμές που ακολούθησαν μετά την κατάρρευση του κτιρίου στο Πασαλιμάνι και τον πανικό που προκλήθηκε στο σημείο και οδήγησε στον θάνατο τον 31χρονο αστυνομικό.

Όπως φαίνεται στο βίντεο στο σημείο επικράτησε πανικός. Παντού υπήρχε σκόνη, ενώ τα συντρίμμια του σπιτιού έφτασαν στον δρόμο και καταπλάκωσαν σταθμευμένα αυτοκίνητα. 

Αυτόπτες μάρτυρες έλεγαν στους πυροσβέστες ότι μέσα στο φορτηγό πήδηξε για να σωθεί ένας άνδρας και αυτοί σκαρφάλωσαν για να τον απεγκλωβίσουν, ενώ άνδρες και γυναίκες του ΕΚΑΒ έτρεξαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στους υπόλοιπους τραυματίες. 

Λίγα λεπτά μετά, οι άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν τον 31χρονο αστυνομικό
και με ένα τρυπάνι προσπάθησαν να σπάσουν το τσιμέντο για να τον απεγκλωβίσουν, όμως ήταν πλέον αργά.

Έκανε δύο μεροκάματα γιατί ήθελε να αγοράσει δικό του σπίτι

Ο 31χρονος αστυνομικός δούλευε δύο δουλειές καθώς είχε βάλει στόχο να αγοράσει μια γκαρσονιέρα στην Αθήνα, ώστε να μην δίνει άλλο λεφτά στα ενοίκια.

«Έφυγε άδικα, τέτοιο παιδί σπάνια γίνεται» λέει ο θείος του 31χρονου αστυνομικού

«Το παιδί έμενε στην Αθήνα και ερχόταν κάπου κάπου και μας έβλεπε. Πάντα χαμογελαστός, πάντα ερχόταν να μας μιλήσει. Έφυγε άδικα», λέει στο newsit.gr ο θείος του 31χρονου, Κώστας Σειρηνιώτης.

Ήταν πολύ εργατικό παιδί ο Άγγελος. Δεν φοβόταν τη δουλειά. Ήθελε να γίνει αστυνομικός, το ήθελε πολύ», επισημαίνει ο κ. Σειρηνιώτης και προσθέτει: «Δεν του έφταναν τα χρήματα και έκανε και άλλες δουλειές. Πού να φτάσουν τα χρήματα που παίρνουν για να μείνει στην Αθήνα; Βοηθούσε και τους πάντες».

«Είμαστε πολύ δύσκολα. Τέτοιο παιδί σπάνια γίνεται», καταλήγει ο θείος του αδικοχαμένου αστυνομικού.

Η οικοδομή της παρανομίας στον Πειραιά

Η τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (16/04/2024) στο Πασαλιμάνι, στην οδό Νεωρίων, τη στιγμή που εκτελούνταν εργασίες στο κτίριο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως χτυπήθηκε κάποιο δοκάρι και ξαφνικά τμήμα του κτιρίου άρχισε να καταρρέει με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο θάνατο ο 31χρονος.

Η ηλεκτρονική άδεια που είχαν πάρει ήταν για μικρές εργασίες, με τους κατοίκους, όμως, να λένε ότι τέτοιες δε γίνονταν, άκουγαν να σπάνε τοίχους. 

Ο 47χρονος εργολάβος, ο οποίος είχε πάρει άδεια για μικρές εργασίες και έσπαγε τοίχους μέσα στο κτίριο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, το όνομά του απασχολεί για δεύτερη φορά την αστυνομία μέσα σε λίγες μέρες, καθώς στις 20 Μαρτίου το συνεργείο του εντοπίστηκε να κάνει παράνομες εργασίες σε διαμέρισμα στην οδό Ταϋγέτου στα Πατήσια.

Κρατείται ο εργολάβος που θα απολογηθεί στον ανακριτή το Σάββατο

Ελεύθεροι με απόφαση της εισαγγελίας Πειραιά, αφέθηκαν οι 8 εργαζόμενοι που είχαν συλληφθεί από την αστυνομία για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού, μετά την κατάρρευση τμήματος κτιρίου στο Πασαλιμάνι, όπου έχασε τη ζωή του ένας 31χρονος αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίας και συμμετείχε στις εργασίες.

Ωστόσο, εξακολουθεί να κρατείται ο εργολάβος των οικοδομικών εργασιών, που κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

Ο ίδιος έλαβε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή το ερχόμενο Σάββατο (20/04/2024), ενώ αναζητούνται και οι ιδιοκτήτες της διώροφης κατοικίας.

Παράλληλα, για την υπόθεση η αστυνομία αναμένεται να συντάξει ένορκη διοικητική εξέταση με τις καταθέσεις των εργατών, ενώ για το περιστατικό διενεργεί παράλληλη προανάκριση και το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι για τον απεγκλωβισμό των εργατών στο κτίριο επί της οδού Νεωρίων στο Πασαλιμάνι, επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ εκλήθη επίσης η 1η ΕΜΑΚ.

To άρθρο Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση απεγκλωβισμού του αστυνομικού μετά την κατάρρευση του κτιρίου στο Πασαλιμάνι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

 

Continue Reading
Διαβάστε ακόμα...

Περισσοτερο STORIES

To Top