Connect with us

TIKITAKA.gr

Η αφρικανική σκόνη φεύγει, βροχές, άνεμοι και χιόνια έρχονται – Μεγάλη Εβδομάδα με 28άρια στην Αθήνα, η πρόβλεψη Γιαννόπουλου στο newsit.gr

STORIES

Η αφρικανική σκόνη φεύγει, βροχές, άνεμοι και χιόνια έρχονται – Μεγάλη Εβδομάδα με 28άρια στην Αθήνα, η πρόβλεψη Γιαννόπουλου στο newsit.gr

Οι φράσεις του μετεωρολόγου Παναγιώτη Γιαννόπουλου στο newsit.gr «ο ‘’Σκίρων’’ έρχεται και μας σώζει από την αφρικανική σκόνη» και «το αποκορύφωμα της σκόνης στην Αθήνα ήταν τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς ξημερώματα της Τετάρτης» συνθέτουν την αργή «έξοδο» του πορτοκαλί σκηνικού που μονοπώλησε το ενδιαφέρον και την ανησυχία στους πολίτες της πρωτεύουσας της χώρας.

«Καθαρίζει σιγά-σιγά η ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη. Χαμηλά στο έδαφος είχε περισσότερη σκόνη τα μεσάνυχτα της Τρίτης (23.04.24), και όχι όταν ήταν πορτοκαλί ο ουρανός. Αυτό γίνεται επειδή κατέβηκε η σκόνη και το θέμα είναι τί αναπνέουμε εμείς, όχι αν έχει αλλάξει το χρώμα του ουρανού» επισημαίνει ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος και προσθέτει ότι «θα έχουμε ακόμα σκόνη μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης στο ανατολικό Αιγαίο».

Ωστόσο, αύριο οι δυτικοί άνεμοι που στην αρχαία Ελλάδα τους είχαν δώσει την ονομασία ”Σκίρων”, έρχονται και σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, «θα δούμε καθαρό ουρανό με δυτικούς ανέμους στην Αθήνα.

Ωστόσο, θα έχει βροχές στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας, δηλαδή στο Ιόνιο, την  Ήπειρο, την Μακεδονία και την Θράκη. Ταυτόχρονα βέβαια, στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας θα δούμε χιόνια σε υψόμετρο πάνω από τα 1.500 μέτρα».

Όπως μας αναφέρει «στην Αθήνα αύριο (Πέμπτη 25.04.2024) θα πέσει λίγο η θερμοκρασία, στους 22-23 βαθμούς Κελσίου, αλλά θα είναι όμορφη μέρα με δυτικούς – βορειοδυτικούς ανέμους. Και στην υπόλοιπη χώρα θα πέσει η θερμοκρασία αλλά είναι σαφώς καλύτερα από τα «‘’άρρωστα’’ 35άρια με τον νοτιά».

Την Παρασκευή, όπως αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος στο newsit.gr, «θα ανέβει λίγο ο υδράργυρος και γενικά θα είναι αίθριος ο καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Από το Σάββατο και μετά θα επικρατήσουν βοριάδες στο Αιγαίο που θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25-26 βαθμούς Κελσίου», ενώ για την Μεγάλη Εβδομάδα «δεν φαίνεται κάτι ιδιαίτερο ως προς τον καιρό, ενώ στην Αθήνα θα έχει 26-28 βαθμούς Κελσίου μέγιστη».

To άρθρο Η αφρικανική σκόνη φεύγει, βροχές, άνεμοι και χιόνια έρχονται – Μεγάλη Εβδομάδα με 28άρια στην Αθήνα, η πρόβλεψη Γιαννόπουλου στο newsit.gr δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

 

Continue Reading
Διαβάστε ακόμα...

Περισσοτερο STORIES

To Top