Connect with us

TIKITAKA.gr

Μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα για χαλάρωση και καλό φαγητό

STORIES

Μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα για χαλάρωση και καλό φαγητό

Το Σάββατο ή η Κυριακή αποτελούν πάντα μια μικρή πρόκληση για να κάνεις μια μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα. Οι επιλογές είναι πολλές και ανάλογα με το αν προτιμάς βουνό ή θάλασσα, κρέας ή ψάρι για να συνοδεύσεις τη βόλτα σου, θα βρεις τον προορισμό που θα σου ταιριάξει.

Οι παρακάτω ιδέες για μονοήμερη έχουν σαν γνώμονα αφενός την εγγύτητα από την Αθήνα, για να κάνεις λίγα χιλιόμετρα και άρα όχι τόση ώρα να φτάσεις, αφετέρου το εγγυημένα καλό φαγητό.

Λιβαδειά: Σταθερή αξία για μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα που τα έχει όλα είναι η Λιβαδειά. Σε μιάμιση ώρα θα βρεθείς σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον.

Καταπράσινο σκηνικό, τρεχούμενα νερά, άγνωστα ιστορικά χωριά και αξιοθέατα. Η Λιβαδειά είναι σαν να λέμε εκδρομή στο χωριό με τα όλα της.

Ο ποταμός Έρκυνας και οι πηγές της Κρύας συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό ειδικά για τους λάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας.

Θα κάνετε, λοιπόν, οπωσδήποτε μια στάση στις πηγές της Κρύας και θα καταλάβετε γιατί λέμε πώς μοιάζουν σαν πίνακας ζωγραφικής.

Πέρα από τις βόλτες και μέσα στην πόλη της Λιβαδειάς με τα πλακόστρωτα στενάκια, μην παραλείψετε να κάνετε και μια βόλτα στη Μονή Όσιου Λουκά.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο βυζαντινό μνημείο σε απόσταση περίπου μισής ώρας από τη Λιβαδειά και μόλις 10 χλμ. από το Δίστομο.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

To άρθρο Μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα για χαλάρωση και καλό φαγητό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

 

Continue Reading
Διαβάστε ακόμα...

Περισσοτερο STORIES

To Top