Connect with us

TIKITAKA.gr

Βίντεο – ντοκουμέντο: Το κομβόι του θανάτου λίγο πριν τη δολοφονία Λυγγερίδη

STORIES

Βίντεο – ντοκουμέντο: Το κομβόι του θανάτου λίγο πριν τη δολοφονία Λυγγερίδη

Καρέ – καρέ η διαδρομή από το κομβόι του θανάτου της εγκληματικής οργάνωσης που το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου ξεκίνησε από τον Πειραιά φορτωμένο με πυρομαχικά, για το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη, -όπου δολοφονήθηκε ο αστυνομικός Λυγγερίδης- αποτυπώνεται στο βίντεο που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία και παρουσιάζει το newsit.gr.

Όπως φαίνεται στο υλικό που τραβήχτηκε πριν τη δολοφονία του αστυνομικού στο Ρέντη, έχουν καταγραφεί 10 μηχανάκια και 4 Ι.Χ για τα οποία στη δικογραφία αναφέρεται πως «Περί ώρα 18:30, 35-40 περίπου άτομα, τα οποία επέβαιναν σε 10-15 μοτοσυκλέτες και τέσσερα 4 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 3 λευκού και 1 ερυθρού χρώματος, συγκεντρώθηκαν…».

Όπως εμφαίνεται και αφού τοποθέτησαν τα «πολεμοφόδια» εντός των αυτοκινήτων, σχημάτισαν κομβόι «προστατεύοντας» – συνοδεύοντας, οι μοτοσυκλέτες τα αυτοκίνητα και κινήθηκαν οργανωμένα και συντονισμένα με προορισμό το γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα.

Αρχικά, κινήθηκαν κατά μήκος της οδού Καραολή & Δημητρίου, έστριψαν δεξιά επί της οδού Πειραιώς μέχρι το σημείο της Εθνικής οδού και εν συνεχεία εισήλθαν αριστερά εντός Λ. Κηφισού, ώσπου εξήλθαν στην έξοδο δεξιά για Άγιο Ιωάννη Ρέντη, φτάνοντας στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» περί την 19:45 ώρα».

Αξίζει να επισημανθεί, ότι στην ογκωδέστατη δικογραφία την οποία αριθμεί περίπου 5.500 σελίδες, συμπεριλαμβάνεται πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό που αποτυπώνει τις κινήσεις των δραστών από το οποίο οι αστυνομικοί, κατάφεραν μέσα από την ανάλυση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, να τους ταυτοποιήσουν.

Καθοριστικό ρόλο δε, έπαιξε όπως αποκάλυψε το newsit.gr, ένα usb, που έδωσε ένα «βαθύ λαρύγγι» στην ΕΛ.ΑΣ, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, 73 ημέρες μετά τη δολοφονική επίθεση, που ουσιαστικά «ξεκλείδωσε» την υπόθεση και έδωσε στο πιάτο των αρχών την εγκληματική οργάνωση. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία οι αστυνομικοί αφού σάρωσαν όλο το υλικό από τις κάμερες της περιοχής – όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο διαβιβαστικό, πήραν υλικό ακόμα και από κατάστημα κατασκευής φερέτρων (!) – στις 14:50 το μεσημέρι της 18ης Φεβρουαρίου μετά το τηλεφώνημα του μυστηριώδους πληροφοριοδότη, είδαν φως στο υπόγειο τούνελ της εγκληματικής ομάδας που δρούσε στους οργανωμένους οπαδούς.

Η νομική άποψη

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα (24/4/24) το πρωί στον εισαγγελέα όπου πήραν προθεσμία να απολογηθούν. Ο δικηγόρος 8 εκ των κατηγορουμένων κ. Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης, μιλώντας στο newsit.gr επισημαίνει πως σήμερα αναμένεται να λάβουν το σύνολο από το υλικό της δικογραφίας – συμπεριλαμβανομένου και του ψηφιακού υλικού- προκειμένου να καθοριστεί  η υπερασπιστική γραμμή.

Εντούτοις, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα όπως υπογραμμίζει, ο γνωστός ποινικολόγος, δεν φαίνεται εμπλοκή των εντολέων του. 

To άρθρο Βίντεο – ντοκουμέντο: Το κομβόι του θανάτου λίγο πριν τη δολοφονία Λυγγερίδη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

 

Continue Reading
Διαβάστε ακόμα...

Περισσοτερο STORIES

To Top