Connect with us

TIKITAKA.gr

ΠΟΕΔΗΝ για τις καταγγελίες Καλλιάνου: Το προσωπικό του «Αττικόν» παρείχε την καλύτερη φροντίδα, δεν επαρκούν οι ΜΕΘ

STORIES

ΠΟΕΔΗΝ για τις καταγγελίες Καλλιάνου: Το προσωπικό του «Αττικόν» παρείχε την καλύτερη φροντίδα, δεν επαρκούν οι ΜΕΘ

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συνομίλησε με το προσωπικό του Νοσοκομείου «Αττικόν» όπου νοσηλεύτηκε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, όπως αναφέρει ο ίδιος.

Όπως λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, οι εργαζόμενοι του είπαν, όπως λέει, ότι ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου έτυχε της καλύτερης δυνατής φροντίδας στο Αττικό Νοσοκομείο, όμως, έπρεπε να τηρηθούν τα πρωτόκολλα.

«Ατυχής η δήλωση του κ. Καλλιάνου για το προσωπικό του Αττικού Νοσοκομείου. Κατανοούμε τον πόνο και την αγωνία της οικογένειας του για την εξέλιξη της υγείας του πατέρα του που νοσηλεύεται στην Αγγειοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ από 6/4. Όμως οι δηλώσεις για ευθύνες του προσωπικού του Αττικού νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του είναι ατυχείς. Συνομίλησα σήμερα με το προσωπικό του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου και είναι εξοργισμένοι. Ο πατέρας του έτυχε και τυγχάνει της καλύτερης δυνατής φροντίδας στο ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. Χειρουργήθηκε από Αγγειοχειρουργούς με επιτυχία. Πολλές φορές την ημέρα τον έβλεπαν γιατροί πολλών ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Νοσηλεύονταν σε δίκλινο θάλαμο με τους συνοδούς να απαιτούν συνεχώς τη φροντίδα των νοσηλευτών», σημειώνει ο ίδιος.

Ποια είναι η κατάσταση στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του «Αττικόν»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει πως οι γενικότερες συνθήκες δεν είναι εύκολες στο Αττικό Νοσοκομείο.

«Η Αγγειοχειρουργική κλινική όμως του νοσοκομείου «Αττικόν» νοσηλεύει 44 ασθενείς. Επειδή δεν φθάνουν τα κρεβάτια νοσηλεύονται πολλοί σε ράντζα και φορεία. Παρ ότι είναι αγγειοχειρουργική κλινική, νοσηλεύει πολλούς ασθενείς με παθολογικά προβλήματα, ασθενείς covid-19 και γίνεται τεράστια προσπάθεια από το ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό να μην υπάρξει διασπορά μικροβίων.

Τι να πρωτοκάνουν δύο νοσηλεύτριες ή στη καλύτερη περίπτωση τρείς σε κάθε βάρδια με 44 ασθενείς οι περισσότεροι σε πολύ βαριά κατάσταση», τονίζει ο ίδιος.

Τέλος επισημαίνει πως δεν προβλέπεται στις ΜΕΘ η νοσηλεία μη διασωληνωμένων ασθενών.

«Οι κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας είναι συγκεκριμένες και δυστυχώς δεν φθάνουν για προληπτική νοσηλεία μη διασωληνωμένων ασθενών. Ελάχιστοι έως καθόλου μη διασωληνωμένοι ασθενείς εισάγονται στις ΜΕΘ. Εάν εφαρμοζόταν αυτή η τακτική, οι 900 κλίνες ΜΕΘ που κάθε ημέρα μειώνονται λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού, δεν θα έφταναν. Μακάρι να είχαμε σε λειτουργία 3.500 κλίνες ΜΕΘ όπως θα έπρεπε με βάσει τις νοσοκομειακές κλίνες που διαθέτουμε για να μπορούσαν να εξυπηρετούνται και τέτοιες περιπτώσεις μη διασωληνωμένων ασθενών», σημειώνει και προσθέτει πως ο ασθενής δεν τηρούσε τις προδιαγραφές εισαγωγής σε ΜΕΘ.

«Στο ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ όταν ζητήθηκε από τους συγγενείς να εισαχθεί σε ΜΕΘ ο ασθενής, οι γιατροί διέγνωσαν ότι δεν απαιτείται διασωλήνωση άρα ούτε εισαγωγή σε ΜΕΘ με βάσει τη κλινική του εικόνα. ΜΑΦ δεν υπάρχει. Όταν επιδεινώθηκε η κατάσταση διασωληνώθηκε και εισήχθη σε ΜΕΘ. Όπως συμβαίνει με όλους τους ασθενείς στο ΑΤΤΙΚΟ».

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, περιγράφει τη διαδικασία που ακολουθείται σε κάθε παρόμοια περίπτωση:

«Όταν κάποιος ασθενής χρήζει ΜΕΘ εγγράφεται στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΚΕΠΥ και σε συνεννόηση των γιατρών με το ΕΚΑΒ γίνεται η διακομιδή και εισαγωγή. Εάν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται εισάγεται εκεί. Το ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ εξετάζει 1.000 ασθενείς στην κάθε εφημερία, εισάγει περί τους 200 ασθενείς και είναι πρωταθλητής των ράντζων. Το λιγοστό προσωπικό δίνει τη ζωή του. Εάν θέλετε να αποδώσετε ευθύνη σε κάποιον, αφήστε στην άκρη το λιγοστό ηρωικό προσωπικό που εως πρόσφατα χειροκροτούσατε και αποδώσετε ευθύνες εκεί που πραγματικά υπάρχουν και είναι οι παθογένειες του ΕΣΥ, των νοσοκομείων. Περαστικά με όλη μας τη καρδιά στον πατέρα του Κου Καλλιάνου, όπως και σε όλους τους ασθενείς. Προφανώς δεν μας φοβίζουν οι απειλές του που θέλουμε να πιστεύουμε έγιναν εν θερμώ».

iatropedia.gr

To άρθρο ΠΟΕΔΗΝ για τις καταγγελίες Καλλιάνου: Το προσωπικό του «Αττικόν» παρείχε την καλύτερη φροντίδα, δεν επαρκούν οι ΜΕΘ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

 

Continue Reading
Διαβάστε ακόμα...

Περισσοτερο STORIES

To Top